Standard társastáncok

A klasszikus báltermi táncok két csoportra oszthatóak. A standard és a latin-amerikai táncokra. Az előbbiek közé sorolható az angol keringő, bécsi keringő, slow fox, quickstep, tangó ötös.

Bécsi keringő

A Wiener Waltzer a mai modern társastáncok alapja, mivel ennél a táncnál alkalmazták először a mai táncfogást. Először az 1815-ös bécsi kongresszuson táncolták, az unatkozó úri hölgyek szórakoztatására. A táncot a jellegzetes 3/4-es lüktetés és ingaszerű mozgás jellemzi.

Angol keringő

A bécsi keringő lassított, kimértebb, angolosított verziója. Szintén 3/4-edes a zenéje. Az angol keringőnek a Habsburg birodalomban kialakult társával szemben sokkal négyszögletesebb a mozgása. Kevésbé suhanó, inkább haladó a mozgása.

Quickstep és Slow Fox

A foxtrott egy előremutató tánc a standard táncokon belül. A keringőkhöz hasonló haladó mozgás jellemzi, de zenéje 4/4-es. A név a róka surranására hasonlító mozgásból ered. az elmúlt körülbelül egy évszázad alatt két fő ága alakult ki a slow fox , és a quick step.

Tangó

Az egyetlen latin-amerikai eredetű tánc a standard táncok között. Nem összekeverendő az autentikus argentin tangóval, amely a tangó versenytánc stílus alapjául szolgált.

Hozzászólások