Rock & Roll Party

 

Igazi rongyláb hangulat: pörgős szoknya, bő nadrág, sok-sok jófajta boogie-woogie és rock & roll egy kis swing-gel fűszerezve. A 2008-as felújítás előtt, kéthetente keddenként, többtíz éven át várta vendégeit egy kis jampis lazulásra a Rongyláb Party. A Parkett Klub Rock & Roll Party-k ezen bulik hangulatát idézik.

Rock & roll buli a Parkett KlubbanBoogie-Woogie táncosok

Ha még nem tudod, hogy milyen a régi idők rock & rollja, a boogie-woogie, akkor gyere el a bulik elején tartott kezdő tánctanításra, és próbáld ki!

Rock & roll buli a Parkett KlubbanBoogie-Woogie táncosok

A félévzáró bulikon általában élőzenés koncert fokozza a Rock & Roll bulik hangulatát. Járt már nálunk fellépni a Madison együttes, a Pedrofon zenekar és a Dániel Balázs Trió is.

Dániel Balázs TrióMadison együttes

Boogie-woogie-zó pár

A boogie-woogie (magyarosan bugi-vugi) szó egyrészt egy az 1920-as és ’30-as évekből származó, zongorán alapuló zenei irányzatot jelöl, másrészt egy később kialakult, alapvetően swing alapokon nyugvó könnyed, játékos, de dinamikus improvizatív táncot, mely táncolható koncerteken, házibuliban, táncos bulikban, akár lassú, akár gyors tempójú zenére is. Nevezhetjük „a modern idők rock & rolljának”. Bármely korosztályba is tartozol, a boogie-woogie-ban megtalálhatod a mozgás, a zene, a tánc örömét, az önfeledt kikapcsolódást és a jó társaságot.

Hozzászólások